6. ročník ⦿ právě probíhá

Mezinárodní konference Moderní výživy

23. 11. 2024
Praha & on-line!

Mezinárodní konference Moderní výživyMezinárodní konference Moderní výživy
CELODENNÍ  KONFERENCE 2024

Informace o výživě,
které jinde neuslyšíte!

Hlavním cílem konference je přinést vědecky podložené informace o výživě od odborníků srozumitelnou formou pro laickou i odbornou veřejnost. Na konferenci se za jeden den dozvíte evidence-based informace z různých oblastí výživy od špičkových odborníků z ČR a ze Slovenska, které najednou nikde jinde neuslyšíte! 

Jednotlivé přednášky budou zaměřené na témata střevního mikrobiomu, nutrigenetiky, výživy sportujících dětí, adaptace organismu na fyzickou zátěž, dlouhověkost, výrobu a kvalitu suplementů a mnoho dalších. Na letošním ročníku konference bude 5 hlavních příspěvků formou hodinových přednášek od 5 řečníků z ČR a ze Slovenska a v odpolední části konference proběhnou hned dva moderované diskusní panely o dlouhověkosti a kvalitě suplementů, ve kterých vystoupí celkem 7 řečníků. 

Všichni účastníci fyzické i on-line formy konference dostanou po konferenci kompletní videozáznam z celé konference! 

Účastníci fyzické formy konference v Praze mají v ceně vstupenky samozřejmě zajištěný oběd a občerstvení v průběhu celého dne konference.

Vstupenky

EARLY BIRD VSTUPENKY
----------------------------
Prvních 200 vstupenek
za zvýhodněnou cenu!

Aktuálně zbývá: cca 95 vstupenek za zvýhodněnou cenu.
PROGRAM

Témata & Řečníci

9:30 / Registrace a vstup do sálu.

Zahájení konference a úvodní slovo zakladatelů Institutu Moderní Výživy

9:50 / Zahájení konference a úvodní slovo zakladatelů Institutu Moderní Výživy

Kritické myšlení ve výživě

Martin Haranta, MSc.

Odborník na mikrobiom, iProbio

Střevní mikrobiom

Črevný mikrobióm (Mikrosvet v nás) hrá dôležitú úlohu v našom zdraví a ovplyvňuje mnoho procesov v tele. Táto prednáška sa bude venovať tomu, ako je črevný mikrobióm spojený s rôznymi chorobami, vrátane metabolických porúch, autoimunitných ochorení a chronických zápalových stavov. Zároveň sa pozrieme na to, ako môžeme mikrobióm cielene ovplyvňovať – pomocou stravy, pohybu, probiotík a prebiotík. Ukážeme si, aké zmeny v životnom štýle môžu pozitívne prispieť k zdraviu čriev a celého organizmu. Prednáška ponúkne praktické rady pre každodenný život a pohľad na to, ako môže zdravý mikrobióm prispieť k prevencii a liečbe rôznych ochorení.

více o řečníkovi

----

Martin Haranta je expertom v oblasti prenosu poznatkov z výskumu do praxe so špecializáciou na črevný mikrobióm. Má viac ako 10 rokov skúseností v medzinárodnom výskume a inováciách v biologických vedách, kde sa zameriava na aplikáciu vedeckých poznatkov v reálnom svete. Je spoluzakladateľom a riaditeľom značky iProbio, ktorá prináša inovatívne postupy modulácie črevného mikrobiómu. Okrem toho je členom vedeckej komisie prestížnej a najstaršej medzinárodnej konferencie IPC zameranej na probiotiká, prebiotiká a mikrobióm, a zároveň ambasádorom vzdelávania medicínskych profesionálov pre najväčšiu biotickú asociáciu na svete, IPA.

více

Kritické myšlení ve výživě

Mgr. Ing. Tereza Vágnerová, PhD.

nutriční terapeut

Nutrigenetika aneb geny na talíři jako budoucnost personalizované výživy?

Nutrigenetika, relativně nový vědní obor, zkoumá toto možné propojení mezi geny a výživou a nabízí pohled na budoucnost personalizované stravy. Ačkoli je tento přístup stále předmětem výzkumu, existují přesvědčivé důkazy, že genetické variace mohou ovlivňovat metabolismus živin i riziko vzniku civilizačních chorob. V této přednášce prozkoumáme, jak lze (či nelze) využít nutrigenetiku k tvorbě výživových plánů na míru, a podíváme se na aktuální trendy, výzvy a potenciál genetického testování v oblasti stravování.

více o řečníkovi

---

Odborná asistentka 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy s více než 10 lety klinické praxe. Působí jako místopředsedkyně České asociace nutričních terapeutů, kde se mimo profesní podpory nutričních terapeutů a studentů nutriční terapie věnuje i paliativní péči a nutriční podpoře u pacientů s demencí. Absolvovala obory Nutriční terapeut a Nutriční specialista, stejně jako doktorský program Preventivní medicína a epidemiologie na 1. LF UK. Dále vystudovala obor Výživa a potraviny na Fakultě agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů ČZU v Praze. Na mezinárodní úrovni se věnuje dietetice, zejména v oblasti preventivní výživy, studiu sarkopenie, sarkopenické obezity a nutriční biochemie. Spolupracuje s přední českou klinikou zaměřenou na dlouhověkost a aktivně se angažuje v péči o křehké nemohoucí seniory.

více

Přestávka na oběd

13:00 / Přestávka na oběd

Tuky a oleje ve výživě a jejich změny při tepelné úpravě potravin

Vilo Hečko

Fitclan

Prelomenie paradigmy: čím viac pohybu, tým viac spálených kalórií?

Podľa výskumníka Dr. Herman Pontzera sa telo dynamicky prispôsobuje zvyšovaniu fyzickej aktivity tak, aby náš celkový energetický výdaj (TEE) zostal takmer nezmenený. Pred niekoľkými rokmi tento výskumník predstavil tzv. Constrain energy model. Čo tento model prakticky znamená a či má aj relevantný dopad na našu snahu o zvýšenie TEE prostredníctvom rôznych aktivít, o tom si povieme viac v rámci môjho príspevku.

více o řečníkovi

--

Fitclan speaker & coach. Cvičeniu a silovému tréningu sa venuje vyše 16 rokov a má za sebou 14 súťaží a viac ako 8-ročnú prax osobného trénera v 365 Gym’s. Spoločne so Simonom, zakladateľom Fitclanu, sa snaží šíriť osvetu vo fitness svete prostredníctvom vzdelávacích seminárov či webinárov.

Kalorický paradox: Keď predstava o príjme a výdaji kalórií nekopíruje realitu

Ing. Mgr. Šárka Knížková

nutriční terapeutka

Výživa mladých sportovců: jak strava ovlivňuje výkon a zdraví

Strava je ve sportu jedním z klíčových aspektů nejen u dospělých, nýbrž i u dětí, které se v dnešní době častokrát věnují vrcholovému sportu už od útlého věku. Jaký je ale optimální příjem energie a jednotlivých makroživin? Jak přistupovat k regulaci hmotnosti u mladých sportovců a co je to syndrom RED-S? A které doplňky stravy jsou pro mladé sportovce vhodné a bezpečné? Přednáška o výživě mladých sportovců přináší nejen odpovědi na tyto otázky, ale také praktické tipy na předtréninkové svačinky či řešení na závody, kde je zajištění adekvátní stravy častokrát pěkný oříšek.

více o řečníkovi

---

Šárka Knížková je nutriční terapeutka, která po absolvování studia na 1. lékařské fakultě pokračovala ve studiu na České zemědělské univerzitě v oboru Výživa a potraviny, který jí umožnil proniknout do světa výživy i z technologického a chemického hlediska. Nyní se zabývá především přednáškami pro firmy, sportovní kluby, ale i širokou veřejnost. Na svém instagramovém účtu @nutrie_v_behu tvoří obsah týkající se sportovní výživy a zdravého vztahu k jídlu a je zastáncem názoru, že oběd jde do žaludku a dezertík do srdíčka. S kolegou také pravidelně vydává díly podcastu @nutriceudvoupratel_podcast, kde se snaží posluchačům přiblížit informace týkající se výživy zábavnou a nenásilnou formou.

Kalorický paradox: Keď predstava o príjme a výdaji kalórií nekopíruje realitu

Ing. Mgr. Šárka Knížková

nutriční terapeutka

Brzy zveřejníme dalšího řečníka...

Kritické myšlení ve výživě a zdravém životním stylu

Diskusní panel / DLOUHOVĚKOST 

Brzy doplníme podrobné anotace všech přednášek i jména jednotlivých panelistů.

více

Ing. Lukáš Hána

Vojtěch Hlaváček

Brain We Are
Mgr. Patrik Kořenář

Jiří Kryštof Jarmar

Brain We Are
Kristýna Skalická

Michal “Radar” Vrátný

Železné koule
Kristýna Skalická

MUDr. Jan Hlaveš

preventivní medicína
Kritické myšlení ve výživě a zdravém životním stylu

Diskusní panel / KVALITA A VÝROBA SUPLEMENTŮ 

Brzy doplníme podrobné anotace všech přednášek i jména jednotlivých panelistů.

více

Ing. Lukáš Hána

Vojtěch Hlaváček

Brain We Are
Mgr. Patrik Kořenář

Jiří Kryštof Jarmar

Brain We Are
Kristýna Skalická

Michal “Radar” Vrátný

Železné koule
Kristýna Skalická

MUDr. Jan Hlaveš

preventivní medicína
Kritické myšlení ve výživě a zdravém životním stylu

17:30 / Představení nové knihy Lukáše Roubíka
a Miloslava Šindeláře

Na závěr celé konference bude exkluzivně představena nová kniha zakladatelů Institutu Moderní výživy, Ing. Lukáše Roubíka a Bc. Miloslava Šindeláře, která vyjde již zanedlouho!

více

Ing. Lukáš Hána

Ing. Lukáš Roubík

zakladatel IMV
Mgr. Patrik Kořenář

Bc. Miloslav Šindelář

zakladatel IMV

18:00 / Závěr konference

Nejnovější vědecky podložené informace
o výživě od špičkových řečníků z ČR a ze Slovenska!

Ing. Petr Havlíček

Mgr. David Erban

nutriční terapeut
prof. Ing.Lenka Kouřimská, Ph.D.

MUDr. Václava Kunová

Společnost pro výživu
MUDr. Boris Bajer, Ph.D.

Mgr. Bc. Lucie Guilleminot

nutriční terapeutka
Ing. Ladislav Žatečka

Mgr. Bc. Jan Stuparič

nutriční terapeut a osobní trenér
Mgr. Eva Kraus

Mgr. Michal Páleník

Slovenská asociácia pre výživu a prevenciu
Mgr. Lucie Guilleminot

brzy zveřejníme další program

více

VSTUPENKY

Všichni účastníci obdrží doživotní přístup ke kompletnímu záznamu konference a také certifikát o účasti.

↓Nejdříve zvolte jakou formou se konference zúčastníte ↓

EARLY BIRD VSTUPENKY
----------------------------
Prvních 200 vstupenek
za zvýhodněnou cenu!

Aktuálně zbývá: cca 95 vstupenek za zvýhodněnou cenu.

→ Vstupenky
fyzická účast  v Praze

sobota / 23. 11. 2024
Wellness Hotel Step****
– Kongresový sál
Malletova 1141, 190 00 Praha 9

Můžete využít speciální vstupnéke vstupence získáte kompletní záznamy všech předchozích 5 ročníků konferencí s výrazným zvýhodněním a celoživotním přístupem  – platí pouze do konání konference.

Fyzická účast na konferenci
Aktuálně zbývá: cca 95 vstupenek za zvýhodněnou cenu.

Kapacita sálu je omezena. / V případě zájmu
doporučujeme provést registraci co nejdříve.Právě zbývají poslední vstupenky pro fyzickou účast v Praze ↓

Základní vstupné

Fyzická účast
2.000 Kč
2.500 Kč

Ihned obdržíte přístup
do probíhající konference

certifikát IMV
sleva 20 % na všechny
naše akce a produkty
neomezený přístup ke kompletnímu
záznamu konference
11 špičkových odborníků
oběd a občerstvení v průběhu celého dne konference
networking s ostatními účastníky
a možnost pokládat řečníkům otázky
KOUPIT VSTUPENKU

Speciální vstupné

Fyzická účast
3.500 Kč
9.097 Kč

Ke vstupence získáte kompletní balík záznamů
všech 5. proběhlých IMV konferencí
+46 hodin evidence-based informací

získáte časově neomezený záznam čtyř ročníků konferencí 2019 & 2020 & 2021 & 2022 & 2023
certifikát IMV
sleva 20 % na všechny
naše akce a produkty
neomezený přístup ke kompletnímu
záznamu konference 8+ hodin
11 špičkových odborníků
oběd a občerstvení v průběhu celého dne konference
networking s ostatními účastníky
a možnost pokládat řečníkům otázky
KOUPIT VSTUPENKU & ZÁZNAMY

→ Vstupenky
on-line účast – u Vás doma

sobota / 23. 11. 2024
Stačí Vám pouze Váš počítač, chytrý telefon anebo tablet.

Můžete využít
speciální vstupnéke vstupence získáte kompletní záznamy všech předchozích 5 ročníků konferencí s výrazným zvýhodněním a celoživotním přístupem  – platí pouze do konání konference.

On-line účast na konferenci
Aktuálně zbývá: cca 95 vstupenek za zvýhodněnou cenu.

Výhoda on-line formy / nemusíte být vyloženě účastni na livestreamu při konání konference.
Každý registrovaný obdrží ihned po konání časově neomezený přístup ke kompletnímu záznamu konference
Můžete se tedy zúčastnit, kdy se Vám to bude hodit.

Základní vstupné

1.200 Kč
1.500 Kč

Ihned obdržíte přístup
do probíhající konference

certifikát IMV
sleva 20 % na všechny
naše akce a produkty
neomezený přístup ke kompletnímu
záznamu konference (doživotní přístup)
11 špičkových odborníků
KOUPIT VSTUPENKU

Speciální vstupné

2.700 Kč
7.736 Kč

Ke vstupence získáte kompletní balík záznamů
všech 5. proběhlých IMV konferencí
+46 hodin evidence-based informací

*v prodeji pouze do konání konference

získáte časově neomezený záznam čtyř ročníků konferencí 2019 & 2020 & 2021 & 2022 & 2023
certifikát IMV
sleva 20 % na všechny
naše akce a produkty
neomezený přístup ke kompletním
záznamům všech našich konferencí > celkem více jak 46 hodin evidence-based informací
celkově přes 50 špičkových odborníků ze 4 zemí (anglické přednášky mají české titulky)
KOUPIT VSTUPENKU & ZÁZNAMY

Partneři

EARLY BIRD VSTUPENKY
----------------------------
Prvních 200 vstupenek
za zvýhodněnou cenu!

Aktuálně zbývá: cca 95 vstupenek za zvýhodněnou cenu.